Blog

A legféltetebb kincsünk

Tegnap láttam egy posztot az egyik lombikos csoportban a kutyusok gyógyító erejéről. Ha valaki gyermeket szeretne sokszor mondják, hogy először legyen egy kutyája, hogy tud-e gondoskodni megfelelően róla. Ha igen, akkor jöhet a gyerek.

Frakk nekünk nem gyerekpótlás, mi mindenképpen szerettünk volna egy magyar vizslát. Őt még Írországban vásároltuk, egy Ír tenyésztőtől. Akkoriban fél évig karanténban kellett lennie minden külföldről érkező állatnak, mielőtt beengedték az országba, ezért inkább ott kerestünk egy jó tenyésztőt. Ő is lombikos. Nem is tudtuk, hogy ilyen a kutyusoknál is létezik, de igen. Mivel Írországban kevés a magyar vizsla, és nagy a beltenyészet, ezért a tenyésztő Angliából egy spermabankból választotta ki a megfelelő apukát. Mind az apuka, mind az anyuka díjnyertes, és az ősei is azok voltak. A családfán már a negyedik generációban megjelennek a magyar nevek. Közel egy évet vártunk rá, és az esküvőn után pár hónappal tudtunk elhozni. Azóta is a család szeme-fénye.

Most beteg, méghozzá elég komoly epilepsziás tünetei vannak. Megszakad az ember szíve amikor látom hogy szenved, és nem tudok segíteni rajta csak azzal, hogy vele vagyok. Konzultálva az epilepszia specialistával megtudtam, hogy a magyar vizslák sajnos genetikailag hordozzák az epilepsziára való hajlamot. Az is lehet, hogy valakinél sosem jön elő, az is lehet, hogy mint a Frakknál egyik pillanatról a másikra előjön. Állítólag voltak azért ennek előjelei, de annyira kicsik azok a jelek, hogy csak szakértő tudja róluk, hogy azok az epilepszia tünetei.

Bevallom, hogy a hetedik lombikprogram sikertelensége jobban megviselt mint az eddigiek. Azóta sem tudok visszatérni az IR diétámhoz, nincs erőm hozzá. Közben a jobb hátsó fogammal is küzdöttem, mert a gyökérkezelés után sem akart megszűnni a fogfájdalom. Lombikprogramot erősen nem ajánlott rossz, illetve fájó, gyulladt fogakkal elkezdeni. Január közepén végre, két hónap után sikerült eljutnunk addig, hogy betömte a doki, és azóta nincs fájdalom….ott. Tudjátok a baj csőstül jön, azt szokták mondani. Frakk pénteken lett nagyon rosszul, azóta is küzdünk, hogy elmúljanak az epilepszia okozta rohamok. Tegnap éreztem, hogy az egyik bal alsó fogam fájdogál. Este fogmosás közben erősen vérzett az inyem, ezért kézzel is kitapogattam, hogy mi a bibi. Hát, egy újabb lekűzdendő akadály. A bal oldalon teljesen megvan duzzadva az ínyem… Frankó!

A Sipos dokival azt beszéltük meg, hogy ebben a hónapban megnézi a méhnyálkahártya állapotát az ovuláció után hét nappal, és márciusban azon dolgozunk, hogy szép “talajba” tudja visszatenni a fagyibabát. Hát akkor ez most tuti elhúzódik. Gyulladt foggal én biztosan nem leszek olyan hülye, hogy nekiálljak. Most a Frakk a legfontosabb, hogy Ő mihamarabb kergesse újra a cicákat, majd jöhet a fogam, és a lombik.

Sportolni együtt jó!!!

Októberben egy bérlet árán ketten tornázhattok*!

Szeretettel várunk a Prímafitt Sportegyesületben, ahol profi oktatókkal, hangulatos órákon dolgozzuk meg az izmokat.
Óráinkon a core izmokra koncentrálva, saját testsúlyos mozgással formáljuk a testünket.
Bővebb infórmációt az órakezdésekről üzenetben itt a Facebookon, vagy a 06305526542-es telefonszámon, illetve a honlapunkon találsz: primafitt.eu

*Az akció 2017 október hónapban vehető igénybe azoknak a felnőtt bérlet vásárlóknak, akik közül legalább egyikőjük sosem, vagy minimum 3 hónapja nem tornázott nálunk.

III. Balaton kerülő bicótúra

Idén júliusban tartottuk a már hagyománnyá vált Prímafitt Balaton kerülő bicótúránkat. A szervezés végére 13 fővel vágtunk neki a túrának. A két főszervezőnk közül sajnos Martina nem tudott végül eljönni velünk, így Gabi lett a csoport Főnije. Ezúton is köszönjük a szuper szervezői munkát!

Kenesén volt az első nap a találkozó, de páran már a nulladik napra Erika vendéglátását élvezve bemelegedtünk egy kis meggy sörrel a hosszú útra.

IMG_4254

Az az igazság, hogy kellett is a melegedés, mert az előző napok kánikulája nem tartott ki a hétvégéig, és pénteken-szombaton a nappali hőmérséklet 20-23 fok körül volt. Attól nem kellett tartanunk hogy leégünk az első két napon, de attól, hogy elázunk már tartottunk. Szerencsére az idő kegyes volt hozzánk, és pár cseppel megúsztuk a három napot.

Szombaton Kenesén találkozott a banda, sokan vonattal, vagy kocsival érkeztek, de Hajni reggel 5 órakor indulva bemelegtés gyanánt letekert Székesfehérvárról Kenesére. Ő lett a csapat sztahanovistája. 🙂 Erre a napra közel 90 km várt még ránk. Balatonbogláron a strandon ebédeltünk, és elkészült a kötelező fotónk is. Mivel sokan megjegyezték, hogy “Nézd milyen egyforma zöldek!” ezért Zöldikék lett a 2017-es csapatnevünk.

Ezután kemény tempóban haladtunk tovább, hogy Balatonmáriafürdőn odaérjünk a pizzériába időre vacsorára, mert a szállásunkat is el kellett még foglalnunk előtte. A szállás pár kilóméterre volt az étteremtől Balatonkeresztúron, egy lovas panzióban. Nagyon tiszta, és szép környezetben volt a panzió, párszáz méterre a főút mellett. Csilla, Bea és Ancsa problémával ütközött szembe a szobájukba belépve, mert egy dohányzó apáca csúfos tekintete meredt rájuk. 🙂 Ezt egy alapos hadművelettel éjszakára a zuhanyzó magányába rejtették. De kár hogy nem fotóztam le! Az esti vacsi után 11 órakor nem maradhatott el párunknak a fagyi sem.

Másnap reggel meglátogattuk a híres minden “e” mentes Rácz Pékséget Balatonkeresztúron, ahol a nagy lakmározás közepette jutott eszünkbe, hogy a reggeli tornánk elmaradt. Hajni javaslatára (írtam már, hogy sztahanovista) útközben megálltunk, és minden ott menő gyalogos, biciglis, motoros, autós és vonatos örömére az út mellett egy füves területen lenyomtunk egy rövidített tornát. Szóval ezt is kipipáltuk! 🙂 Köszi Hajni hogy kemény voltál, jól esett a torna!

Keszthelyen megálltunk egy fotóra, majd a nap egyik legfontosabb állomáshoz érkeztünk Gyenesdiásra, A Bringatanya Fagyizóhoz. Na ezt próbáljátok ki! Ők nyerték a 2017 év Balaton fagyiját a Festeticsék mandulás csókjával. ISTENI!!!

Szombaton csak 47 km volt a táv, de volt egy-két “fincsi” emelkedőben részünk. Badacsonyban volt a szállásunk egy elég retró helyen. Nyolcan voltunk az egyik, öten a másik szobában, mindössze egy zuhannyal. Ennek is megvolt a hangulata, olyan koleszos feeling-ű volt. A szállást elfoglalva, Erika javaslatára (ezt nem hagyhattam ki!) megmásztuk a 467 lépcsős utat ami a Badacsony legszebb kilátójához vezetett. Kemény volt a mászás, de ezért a látványért megérte. 🙂 Köszi Era!

Vasárnap ismét hosszú út várt ránk vissza Keneséig. Viszonylag mindenkit hamar kivetett az ágy, szerintem a retró ágy “kényelme” miatt, ezért nyolckor már úton is voltunk. A Tihanyi Kislevendulás mellett fantasztikus kilátással tekertünk az északi oldalon. Csopakon álltunk meg ebédre, ahol végre igazi hekket ehettem, majd Alsóörsön volt a következő pihenőnk. A tervezettnél hamarabb érkeztünk vissza Kenesére, és mivel aznap már 25 fok körül volt a hőmérséklet, balatoni láblógatásra is jutott időnk.

Zárás képpen pedig 217 km után Era nyaralójában szilvás sörrel zártuk le az idei bicajtúrát. Szuper volt ez a három nap, reméljük jövőre mégtöbben csatlakoztok: 🙂

Nem csak a 20 éveseké a világ! :)

Néha beugrok tornázni a “könnyített” órákra amit Herczogné Klárika tart hétfő-szerda-péntek 9 órai kezdéssel. Fantasztikus az az energia ami ezeken az órákon van!

Klárika egészségügyi problémák miatt fiatal korában, sőt még a főiskolákon is felmentett volt testnevelésből. A tanulmányai befejezése után tanárnő lett, kémiát, és technikát tanított. A magas vérnyomása, és pár plusz kiló miatt döntött úgy 1998-ban, hogy elkezd nálunk tornázni, és nagyon hamar el is tudta hagyni a gyógyszereket.

IMG_0360

2009-ben kértük fel, hogy kezdjen el egy könnyített órát tartani. Először szenior tornának hívtuk, de Klárika nem nyugdíjas tornát tart, így maradtunk a könnyített torna elnevezésnél. Természetesen nyugdíjasok is járnak hozzá, de olyanok is, akik például túlsúly miatt, vagy szülés, sérülés miatt úgy érzik, hogy jobb nekik a tornánk könnyített változata. Mindíg csodálattal tölt el a hatalmas enegriája, és odaadása amit a tornába belead. Ahogy Ő mondja, “A torna megtalált engem, és én megtaláltam a tornát.” A személyes példamutatás, és a tanítás élvezete az amit óráiban érezhettek. Igazi példakép lehet mindenki számára! 🙂